News / Inspo

WDW Creative Köpenhamnsgide

WDW CREATIVE KÖPENHAMNSGUIDE

WDW_Köpenhamnsguide_2019_liggande.jpg
 

Planerar du att besöka Köpenhamn? Vi på WDW Creative har samlat våra bästa tips när det kommer till mat, second hand, inredning och museum.

ÄTA
Osteria 16 och deras systerrestaurang Spaghetteria, som båda är italienska antipasti-restauranger, äter du jättegod mat och med härlig stämning! För dig som inte tröttar på italiensk mat i första taget, är Mangia också en riktigt bra restaurang. För det obligatoriska smörrebrödet är Slotskälderen ett måste att besöka, en klassik dansk restaurang belägen i en källarlokal mitt i centrala Köpenhamn.

Riktig bra frukost hittar du på Sonny vid Nytorv, som bjuder på allt från fräscha juicer till rågbröd med avokado. Friheden ligger i Norrebro och är du i närheten av Larsbjörnsstrade har du Bistro Voulez-Vous? för frukost eller lunch.

BARER
Den mysigaste naturvinbaren heter Pompette och ligger i Norrebro, där kan du även köpa med dig vin hem.

Är du en ölfantast måste du besöka Mikeller & Friends där du kan välja från deras över 40 olika ölsorter.

Baby Baby Bar är den ultimata baren på sommaren. Den ligger ute på Reffen, där du kan bada och dricka drinkar i gulrandiga solstolar.

SECOND HAND
Tycker du om att fynda på second hand har vi två tips (av många) du inte får missa. Prag i norrebro och Episode på larsbjörnsstrade bjuder på mycket blandade stilar. Längs båda gatorna finns det massa fler bra butiker.

The Apartment är platsen för den inredningsintresserad, en superfin lägenhet och designgalleri där allt är till salu! Besök även Beau Marche, som är ett litet mysigt fik, vinbar och vintagebutik som ägs av en fransk familj.

MUSEUM
Är du intresserand av kultur och konst så är Louisiana är ett måste att besöka. Louisiana ligger en kort tågresa utanför Köpenhamn i en stor park vid stranden av Öresund. Museet bjuder på modern konst där du även får uppleva fantastisk byggnads- och landskapsarkitektur.

Inne i centrala Köpenhamn finner du Glyphoteket om du är sugen på klassiska statyer, marmor och växter. Vill du inspireras av samtida konst rekommenderas Konsthall Chalottenborgh där ligger även det fina fiket Appollo Bar & Kantine.

En spännande plats att besöka är The Audo som är en ny kreativ mötesplats i Köpenhamn, med ett boutiquehotell, café och konceptbutik.