News / Inspo

Konceptet som ska lyfta Fotografiskas ekosystem med ölet Echo

KONCEPTET SOM SKA LYFTA FOTOGRAFISKAS EKOSYSTEM MED ÖLET ECHO

003_Fotografiska_Echo_10064.jpg
 

I ett samarbete har Fotografiska tillsammans med Nya Carnegiebryggeriet tagit fram ett cirkulärt öl, där överblivet surdegsbröd från Fotografiskas restaurang och café används i bryggningen, samtidigt som spillet från ölframställningen återanvänds i brödbaket på Fotografiska. Öl och bröd samverkar i ett cirkulärt kretslopp, där frågan var brödet börjar och ölet slutar inte längre har någon betydelse. Resultatet är Echo - en belgisk blond som både gör och smakar gott. Namnet Echo anspelar både på att råvarorna humle och malt är ekologiska och att bryggresterna, likt ett eko, kommer tillbaka som råvara till nytt bröd.
 

Vi har arbetet med visualisering och kommunikation för Echo och tagit fram konceptet ”brewing bread and baking beer” där det cirkulära samspelet mellan öl och bröd lyfts fram i lekfulla bildlösningar, ordlekar och allitterationer. Konceptet inspirerar till en mer medveten värld vilken går i linje med Fotografiskas vision.