News / Inspo

Årets trendspaning av Cay bond

Årets trendspaning av Cay bond

Namnlöst-1.jpg
 

Cay Bond är en av Sveriges mest framstående modejournalister och var den på 1970 talet som först introducerade företeelsen ”trendanalys” i Sverige. Hon har med sina 40 år som trendanalytiker skapat ett globalt nätverk som kontinuerligt hämtar inspiration från världens olika hörn och tillsammans med ett konstant resande samlar hon på sig nya intryck kring både goda och onda förändringar i samhället. Vi fick förmånen att ta del av Cays erfarenheter och hennes senaste trendspaning. Här kommer en kort sammanfattning kring vad vi pratade om:

Courage är rubriken på årets analys. I en tid av snabb utveckling och förändring så handlar mycket om vårt förhållningssätt till det nya, men där det samtidigt är viktigt att visa respekt för kunskap och erfarenhet. Cay menar att vi bland annat behöver visa mod och hänsyn, ta ansvar och inte göra avkall på vår skaparförmåga.

 

 

 

Konst återspeglar samhällets förändringar och vart vi är på väg. Till exempel så ser vi idag en större diversitet inom mode, skönhet och konst än vad vi gjort tidigare. Vi kan också se att kreativiteten går mot en viss positivitet med färgstarka uttryck och artister som Kerry James Marshall, Spike Lee, Toyin Ojih Odutola och Tracey Emin som även för jämställdhets- och diversitetsfrågan framåt. Andra namn att hålla utkik efter är även Anna Wåhlström och Alex Poots. 

Är du nyfiken på att höra mer från Cays senaste trendspaning? Gå in på caybond.com för att läsa mer och få info om höstens föreläsningsdatum.